Payshanba, 19.10.2017, 20:55
UzKinoZal ГлавнаяРегистрацияВход
Приветствую Вас MEHMON | RSS
[ Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
Страница 1 из 11
Bosh Forum » Umumiy Bo'limlar » Qizlar davrasida » Uy bekasi (maslaxatlar, pazandalik sirlari)
Uy bekasi
UzKinoДата: Yakshanva, 28.08.2011, 00:51 | Сообщение # 1
Генералиссимус
Gruhi: Moderator
Hatlar soni: 1969
Награды: 7
Hulqi: 26
Hozir: Saytda emas


Aziz qizlarjon, bu mavzuda sizlar uchun uy yumushlarida kerak bo`lishi mumkin bo`lgan maslaxatlar, pazandalik sizrlari taqdim etiladi. O`ylaymanki, ushbu mavzu siz uchun qiziq va foydali bo`ladi.
Agarda siz xam biz bilan o`z maslaxatlaringizni baxam ko`rsangiz, judayam mamnun bo`lardik)))


 
UzKinoДата: Dushanba, 29.08.2011, 09:02 | Сообщение # 2
Генералиссимус
Gruhi: Moderator
Hatlar soni: 1969
Награды: 7
Hulqi: 26
Hozir: Saytda emas
Go`shtga oid foydali maslaxatlar

• Go’shtni sovuq suvga solib asta-sekin qaynatib pishirsangiz sho’rvasi shirin bo’ladi. Agar go’shtdagi moddalar ko’proq saqlanib qolishini istasangiz, uni qaynab turgan suvga solib yoki qovurib pishirishingiz mumkin.
• Qattiq go’shtni sirkalab pishirsangiz yumshoq tortadi.
• Qattiq pishirilgan tuxumni olovdan olib darhol sovuq suvga botirsangiz, archilishi osonlashadi va tuxum sarig’ining rangi asl holida qoladi.
• Tez va qattiq pishirilgan tuxumning oqi qattiq, sarig’i esa yumshoq bo’ladi va aksincha sekin va past olovda qaynatsangiz oqi yumshoq, sarig’i esa qattiq bo’lib pishadi.
• Pachoq tuxum oqib ketmasligi uchun uni tuzli suvda pishirish lozim.
• Tuxumning pishgan yoki pishmaganligini bilish uchun pildiratib aylantirib ko’rish kerak, pishmagan tuxum bir-ikki maratoba aylanib to’xtab qoladi, pishgan tuxum esa uzoqroq aylanadi.
• Tozalanadigan baliqni issiq suvga botirib olsangiz tangachalari oson ko’chadi.
• Go’shtni to’rg’algan piyozga aralashtirib sopol idishga solib qo’ysangiz 2-3 kungacha buzilmaydi.
• Go’shtga tuz sepib qovursangiz seli yaxshi chiqadi.
• Go’shtni ho’llangan sochiqqa o’rab, sopol ko’zachaga solib, ko’zachani esa namakob suvga botirib qo’ysangiz go’sht yaxshi saqlanadi.
• Go’shtning sirtiga chang yopishgan yoki hidlangan bo’lsa och pushti rangli margansovka suvi bilan yuvib, so’ng sovuq suvda chayib yuboring.
• Go’shtni yuvish kerak bo’lib qolgan holda, uni faqat 25-30 gradus iliqlikdagi suvda yuving. Shunda go’sht yaxshi tozalanadi va yog’lari erib ketmaydi.
• Uy parrandalari, baliqni tozlayotganda ularning o’t haltachasiga ehtiyot bo’ling. Mabodo haltacha yorilib ketib, go’shtda sariq dog’ qoldirsa, shu joyni darhol sovuq suv bilan yuvib, tuz bilan ishqang, aks holda pishgan go’shtning ta’mi achchiq bo’lib qoladi.
• Agar go’sht biroz urinib qolgan bo’lsa, uni ishlatishdan 0,5 soat avval zira-piyozga aralashtirib qo’ying. Bu usul go’shtdagi yoqimsiz hidni ham yo’qotadi va go’sht tarkibidagi mikroblarni zararsizlantirilishiga ham yordam beradi.
• Pishirilmagan qiymani totib ko’rish zararlidir, bunda burselyoz va gijja mikroblari bo’ladi.

• Jigardan tayyorlanayotgan taomlarga tuzni pishish oldidan soling, aks holda jigar qattiq bo’lib qoladi.

• Go’sht, tuxum, baliq kabi maxsulotlarni o’simlik moyida, sabzavot va hamirli taomlarni hayvon yog’ida qovursangiz, lazzatli va organizm uchun foydali bo’ladi.


 
DIYORДата: Dushanba, 29.08.2011, 22:12 | Сообщение # 3
Генерал-полковник
Gruhi: ADMIN
Hatlar soni: 843
Награды: 23
Hulqi: 102
Hozir: Saytda emas
Ovqat pishdimi?

 
UzKinoДата: Seshanba, 30.08.2011, 09:11 | Сообщение # 4
Генералиссимус
Gruhi: Moderator
Hatlar soni: 1969
Награды: 7
Hulqi: 26
Hozir: Saytda emas
хар куни пишади, факат сиз йўқсиз халос))

 
UzKinoДата: Juma, 18.11.2011, 12:11 | Сообщение # 5
Генералиссимус
Gruhi: Moderator
Hatlar soni: 1969
Награды: 7
Hulqi: 26
Hozir: Saytda emas
yana bir antiqa maslaxatga duch keldim, va forumdosh qizlar bilan bo`lishishni qaror qildim:
demak, bu maslaxat tuxumga oid angel bir-nechta tuxum qaynatganizda ularning xammasi xam pishmaydi, orasida birontasi pishmasdan qolgani kam bo`lmaydi.
tuxumlarning qaysi biri yetarlicha qaynab pishganini bilib olish uchun ularni uvdan olib biron tekis joyga (masalan stol, taxtakach) qo`ying va ularni aylantiring: xom tuxum aylanmaydi, qaysi biri aylangan bo`lsa - demak pishgan))


 
UzKinoДата: Juma, 18.11.2011, 12:17 | Сообщение # 6
Генералиссимус
Gruhi: Moderator
Hatlar soni: 1969
Награды: 7
Hulqi: 26
Hozir: Saytda emas
Tuxum oqi zo'r ko'pirishi uchun idishni har tomonini limon bilan artib chiqish kerak, keyin unga tuxum oqini solib kupirtirsa juda zur oqmidigan bulib chiqadi

 
UzKinoДата: Seshanba, 13.12.2011, 12:35 | Сообщение # 7
Генералиссимус
Gruhi: Moderator
Hatlar soni: 1969
Награды: 7
Hulqi: 26
Hozir: Saytda emas
piyoz to`vraganda saqich chaynasangiz ko`z yosh to`kmaysiz

 
Bosh Forum » Umumiy Bo'limlar » Qizlar davrasida » Uy bekasi (maslaxatlar, pazandalik sirlari)
Страница 1 из 11
Поиск:

Copyright MyCorp © 2017